خروسهای جنگی ایرانی

خروسهای جنگی ایرانی

معرفی خصوصیات نژادهای طیور جنگی ایران
خروسهای جنگی ایرانی

خروسهای جنگی ایرانی

معرفی خصوصیات نژادهای طیور جنگی ایران

مقالات مقدماتی - مقاله اول

مختصری درباره پیشینه طیور 

 

طیور در ابتدا مانند سایر پرندگان بصورت وحشی در طبیعت حضور داشتند، و در طی ادوار توسط آدمی اهل گردیدند، در چگونگی اهلی شدن آنها دو فرضیه موجه تر از بقیه میباشد: 

 

در فرضیه اول آدمی با تله گذاری طیور صید نمود و به صورت زنده نگهداری کرد و این پرنده در اسارت چنان با آدمی اخت گردید که زندگی در طبیعت وحشی برایش غیر ممکن شد. 

در فرضیه دوم، همیشه ته مانده غذای آدمی در اطرافش وجود داشت ، و حیوانات گوناگونی در اطراف آدمی برای ریزه خواری گرد می آمدند ، که طیور هم از آن دسته حیوانات بودند، بمرور طیور دانستند در جوار آدمی علاوه بر غذا ، امنیت بیشتری نیز  خواهند داشت، و آدمی نیز با توجه به آنها و لانه سازی برایشان این نزدیکی را بیشتر نمود و به این گونه طیور رام گردیدند و از طبیعت وحشی جدا شدند. 

در ادامه همزیستی ، طیور به دلیل کم هزینه بودن در نگهداری و بهره دهی مناسب ،در زندگی انسانها نقش مهمی را پیدا نمودند و این امر باعث شد به تدریج انسانها با اصلاح ساختاری خواص آنها نسبت به نیاز های خود خواص مورد نظر خود را در آنها بهبود بخشند، و بیشتر این اصلاحات ،بر پایه جداسازی و انتخاب ممتازان برای نسل دهی بود، و این موضوع باعث شد ، نژادهای اولیه که بصورت وحشی در طبیعت وجود داشتند ، سویه های جهش یافته را در اثر بهبود شرایط زیستی و تغذیه را بوجود آورند. 

درطول زمان همزیستی بین انسان و طیور ، بدلیل آنکه هر یک از  اجتماعات بشری رفتار پرورشی و تغذیه خاص خود را در پرورش طیور اعمال می نمودند ، فرم آناتومیک طیور حتی در نقاطی همجوار تغییرات قابل ملاحظه ای نمود . 

 البته موضوع تفاوت بسیار فاحش بین نژادها را باید از تفاوت بین نژاد های وحشی بومی با پیدایشگاهای اقلیمی جدا از هم یا گونه های متفاوت طبیعی موجود در محل دانست.  

روند اصلاح طیور و  تغییرات ساختاری آنها از اولین نژاد های اهلی شده  و وحشی تا کنون ادامه داشته و دارد ، آدمی و طبیعت در این امر با تغییر در شرایط خود راهبری این موضوع در اختیار دارند . 

 

                           پایان مقاله اول 

یاوران عزیز

ضمن تشکر از نیمای عزیز از تشریف فرمایی و بازدید از وبلاگ خودشان  امیدوارم در پربار نمودن اطلاعات مرا یاری فرمایید . 

در ضمن باید خاطر نشان گردم آقای حمید خانزاده از قزوین مرا در نگهداری این وبلاگ یاوری می نماید که از زحمات ایشان کمال امتنان را دارم ،همچنین ایشان و آقای عماد مساعدی از خرمشهر نماییده فروش تخم مرغ ، جوجه ، مرغ و خروس از جانب بنده بوده و کلیه محصولاتی که در این وبلاگ عرضه می گردد ، دوستان میتوانند از این آقایان خرید نمایند.

تشکر و عرض ادب

آقایان پور ابراهیمی ، سیروان  ، امین  ، عماد ، پوریا با عرض خیر مقدم و سپاس از اینکه بنده را قابل دانستید  سری به متعلقات خودتان زدید ، این وبلاگ ، وبلاگ خود شماست ، هیچ وقت بنده را از نظرات و تجربیات خود محروم نسازید ، وبا ارسال آنها به پر بار شدن این وبلاگ الطفات فرمایید. 

 

همه چیز را همگان دانند...................................

                            

با عنایت حق تصمیم گرفتم کلیه اندوخته های عملی وعلمی خود را درباره نژادهای جنگی طی مقالاتی به حضور علاقمندان و دوستاران این موجودات شگفت انگیز برسانم وامیدوارم با بهره گیری از این مقالات توسط سروران گرامی، گامی در جهت ارتقاء پرورشی و شناخت رفتاری آنان بردارم. 

این مقالات در بحث های گوناگون از منابع مستند داخلی و خارجی و هچنین ازنتایج تجربیات و تحقیقات این حقیر تحریر گردیده ، با اینحال خوشحال میشوم اگر موردی را اشتباه نمودم ، به بنده تذکر داده شود تا من ضمن رفع اشتباه ، به رویت دیگر دوستان هم برسانم. در ضمن اگر اطلاعاتی درباره نژادهای بومی پیرامون خود دارید ، برای بنده  ارسال نمایید و تا ضمن نمود آن در وبلاگ در صورت نیاز به نگهداری و پرورش آنها اهتمام ورزم ،

 

تفتان یا دشتیاری صابونی سینه مشکی

  1.  
  2.  

                          تصویر لوگو  

نژاد دشتیاری صابونی ،بخاطر استحکام ، قدرت ،وغرور فراوان به نام تفتان نام گذاری شد ، خروس در عکس جزء اولین خالصها در نژاد تفتان بود که پس از 7سال عمر دو ماه پیش مرد .

سالها دل طلب جام جم از ما می کرد................................

بسیاری از علاقمندان به نگهداری خروسهای جنگی  تحت تاثیر افراد سود جو  نژاد های داخلی و بومی را به اسم نژادهای خارجی الاخصوص افغان خریداری میکنند البته لازم به ذکر است این افراد غالبا از نظر مادی ضرر نمی کنند و حتی ارزش بعضی از آنها از ارزش نژادهای خارجی بالاتر است  با اینحال اصل مطلب مشکل دارد ،و مهم اینجاست که  ما آنچه خود داریم  را باور نداریم!

ای نام تو بهترین سرآغاز....................

به یاری خداوند ، فرصتی پیش آمد تا بتوانم خدمتی بسیار کوچک ، در حد توانم برای سرزمینم انجام دهم، و امید دارم توجه  علاقمندان به مرغ و خروسهای جنگی را به سمت نژادهای بومی این آب و خاک جلب نمایم.، تا افراد بیشتری بر خالص سازی و پرورش این سرمایه های خدا دادی مشغول گردند.  

                                                               غلامرضاایلی